You are here
Home > News > Почина един от създателите на AC/DC Джордж Йънг

Почина един от създателите на AC/DC Джордж Йънг

Австралийският рок музикант Джордж Йънг почина на 70-годишна възраст. Той беше продуцент и движеща сила на рок бандата AC/DC, която основава заедно с братята си Ангъс и Малкълм. Новината за смъртта му съобщиха останалите членове на групата в официалната им Фейсбук страница:

С болка в сърцата съобщаваме за смъртта на нашия любим брат и наставник Джордж Йънг. Без неговата помощ и ръководство нямаше да има AC/DC. Като музикант, автор, съветник и още много, много неща − не бихме могли да мечтаем за по-всеотдаен човек и професионалист. Като брат той беше най-добрият. За всичко, което ни даде през живота си, ние винаги ще го помним с благодарност и много обич” − се казва в изявлението на групата.

Джордж Йънг стана известен през 60-те години на миналия век с групата “Easybeats”, която основава заедно с музиканта Хари Ванда. Най-популярен става обаче с работата си за AC/DC, оставяйки големи хитове като “Friday on My Mind” и “Love Is in the Air”. Той е продуцент на много от албумите на бандата, сред които са “Let There Be Rock”, “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” и “High Voltage”.

Джордж Йънг е роден през 1946 г. в Шотландия. Той е вторият от четирима синове в семейство, което през 1963 г. се установява в Австралия.

Facebook Comments

Similar Articles

Top