You are here
Home > News > Стоичков пак събра повече публика от цялата “А” група

Стоичков пак събра повече публика от цялата “А” група

Христо Стоичков ще продължава да бие по посещаемост родния футбол, дори когато излиза на терен с бастун и очила. 10 000 зрители уважиха мача на Камата в Стара Загора. Толкова не сбира кръг в “А” група.

Приятелите на Ицо победиха легендите на Барселона с 3:2 в шоу на стадион “Берое”. Победата на българския състав донесе Димитър Бербатов, който наниза хеттрик в мрежата на каталунците. Интересното е, че последното попадение на бербо падна след асистенция на Лечков. Двамата не се понасят извън терена.

Стоичков пък записа по едно полувреме и за двата тима. Камата изведе нашите с капитанската лента, а след почивката стана капитан на бившите си колеги от “Камп Ноу”. Най-големият български футболист се отчете с едно попадение, дошло при добавка от дузпа във вратата на Стоян Колев. За гостите се  разписа и Дани Гарсия.

Официалните канали на Барселона също предаваха мача в Стара Загора. Очаквано, но все пак – поздравления!

Преди началото на срещата зрителите видяха тракийски танци на игрището, изпълнени от професионален фолклорен ансамбъл “Стара Загора”. След излизането на терена Стоичков взе микрофон в ръка и заяви: “Този празник е за вас! И за тези малчугани, дано един ден и те прославят България, както го направихме ние.

Не забравям откъде съм тръгнал. И не забравям как преди няколко години ме аплодирахте тук, когато бях начело на Ловеч”, добави Камата, който получи антична маска от общината в Стара Загора.

Легендата на ЦСКА и Барселона изказа интересно мнение кой е най-големият футболист на България за всички времена.

“От Стара Загора е тръгнал Петър Жеков – най-големият футболист на България за всички времена, голям голмайстор. Оттук са тръгнали и други големи футболисти като Васил Драголов, Мюмюн Кашмер, Петко Петков и други”, коментира носителят на “Златната топка”.

“Шоуто е в Стара Загора, защото не трябва да забравяме откъде сме тръгнали. Всеки голям футболист е излязъл от някоя точка на България. Аз кажи-речи съм тръгнал от Стара Загора. Тук бях в казармата”, добави още Камата.

 

 

Facebook Comments

Similar Articles

Top