You are here
Home > News > “Airbus” ще тества летящо такси през 2018 година

“Airbus” ще тества летящо такси през 2018 година

Компанията напредва с разработката на проекта и се движи според първоначалните срокове.

“Airbus” потвърди, че ще тества летящото си такси за пръв път до края на 2018 г. Компанията представи проекта по-рано т.г. и засега той се изпълнява в срок и според първоначалния план.

Първите полети на летящото такси ще са без хора на борда. След това ще има по четирима души, колкото се планира да превозва летящото такси, когато е напълно готово през 2023 г.

Идеята на “Airbus” е чрез автономни летящи таксита компанията да извършва превози в рамките на големите градове. Те ще летят между определени площадки и ще могат да ускорят значително пътуването в натоварените мегаполиси.

“CityAirbus” прилича на голям дрон с чеитри ротора. Той ще излита и каца вертикално, а поделянето на таксата за пътуването между четиримата пътници трябва да направи ползването на летящите таксита не по-скъпо от обикновените наземни таксита.

Първоначално “CityAirbus” ще се пилотира от човек с цел усъвършенстване на технологията, както и за да могат пътниците да свикнат с този вид превоз. Впоследствие “CityAirbus” ще запечне да лети изцяло автономно.

Летящото такси използва електрически мотори. То ще лети само по фиксирани маршрути и ще превозва пътниците си със 120 км/ч. Използването на 4 ротора според “Airbus” намалява шума и увеличава сигурността.

Тестовете на машината започват още от началото на следващата година. Първоначално те ще са наземни и ще включват пълна проверка и тест на всички системи. През втората половина ще се започне подготовката и за първия полет, който трябва да бъде осъществен към края на 2018 г.

Facebook Comments

Similar Articles

Top