You are here
Home > News > Beyoncé ще бъде изучавана като учебен предмет в датски университет

Beyoncé ще бъде изучавана като учебен предмет в датски университет

Университетът в Копенхаген откри учебен курс, посветен на Beyoncé, съобщи The Local. Предметът, който студентите ще изучават, се нарича „Beyoncé, пол и раса“ и влиза в раздела „Изкуство и култура“.

„Ще анализираме песните и клипове. Ще се съсредоточим върху пола, сексуалността и расата. Една от нашите цели е да изучим явлението „черен феминизъм“, който е малко известен в Скандинавия“, заяви създателят на курса проф. Ерик Стейнског.
„Тя е важна за разбирането на света, в който живеем. Beyoncé е един от най-знаменитите артисти на нашето време, затова е важна за анализа на съвременността“, посочи още Стейнског. Професорът добави, че самият той е поклонник на звездата. Смята, че тя е великолепна във всичко, което прави – към нея е „трудно да останеш равнодушен“.

Снимка: Tatiana T

Подходът за изучаването на Beyoncé ще бъде същият, както примерно за операта и литературата. Желанието да изучават новия предмет са изявили 75 души. Това е накарало ръководството на университета да пренесе заниманията в по-голяма зала.

Припомняме, че през юли излезе класацията на списание Billboard, според която Beyoncé е на първо място в списъка на най-високоплатените музиканти за 2016 година.

Снимка: martin
Източник: БГНЕС

Facebook Comments

Similar Articles

Top